Zwemschool Domburg

Zwemmen is een leuke en ontspannende manier van bewegen voor zowel jong als oud! Zwemschool Domburg verzorgt cursussen voor het Zwem ABC en is een bevoegde instantie van de Nationale Raad Zwemveiligheid. Ook heeft de zwemschool een grote variëteit aan sportactiviteiten voor alle leeftijden.

Vanaf 3 maanden kunnen kinderen met hun ouders komen baby- en peuterzwemmen om op een speelse manier vertrouwd te raken met water. Hierna kunnen ze makkelijk doorstromen naar het Zwem ABC. Na het Zwem ABC is er nog een mogelijkheid om door te zwemmen voor zwemvaardigheidsdiploma’s. Dat kan tijdens de lessen Parelzwemmen. Bij Zwemschool Domburg kun je ook terecht voor o.a. Aquajoggen, Aquafitness, Aquapower, Fifty Fit en Reumazwemmen.

Zwemschool Domburg maakt gebruik van het veelzijdige Zwembad De Parel. We hebben de beschikking tot een warmwaterbad (33°C) van 6 bij 8 meter en (een gedeelte) van het recreatiebad (30°C).

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en leuke acties? Volg ons dan via onze Facebook pagina.

Wij bieden het enige echte Zwem-ABC

In Nederland mag iedereen zwemles aanbieden en een zwemdiploma uitgeven. Dit is namelijk niet wettelijk geregeld. De verschillende zwemdiploma’s leiden helaas niet altijd op tot dezelfde Nationale Norm Zwemveiligheid.

Wij hebben echter de Licentie Nationale Zwemdiploma’s en worden elk jaar onafhankelijk getoetst door de stichting Nationale Raad Zwemveiligheid (voorheen Nationaal Platform Zwembaden | NRZ). Zo weet je als ouder zeker dat de zwemlessen en het zwemdiploma voldoen aan de meest recente kwaliteitscriteria en leg je de basis voor een leven lang zwemplezier en –veiligheid.

  • Gediplomeerde en gekwalificeerde zwemonderwijzers, zodat je kind in veilige handen is en met plezier naar zwemles gaat. Zo werken de zwemonderwijzers volgens de Gedragscode Zwembranche, hebben een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en blijven bijgeschoold.
  • Je kind ontvangt de Nationale Zwemdiploma’s A, B en C. Met het behalen van het Nationaal Zwemdiploma C voldoet je kind aan de Nationale Norm Zwemveiligheid. Deze officiële diploma’s worden bijvoorbeeld erkend door brandweer, politie en sportopleidingen voor de uitoefening van verschillende beroepen.
  • De zwemlesaanbieder hanteert een helder beschreven zwemlesmethode, zodat je kunt bepalen welke aanbieder het beste bij jouw kind past. Tijdens de zwemles wordt je als ouder ook goed op de hoogte gehouden van de vorderingen van je kind.
  • Een constante kwaliteit van de zwemlesaanbieder, geborgd door onafhankelijke jaarlijkse controle en toetsmomenten bij het diplomazwemmen.

Dus: kies bewust en ga voor zekerheid.

Kijk voor meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen van andere ouders over dit onderwerp ook op Alles over zwemles.